4/9 - Bella Notte

Räkna med en riktig mysig stund på Källör när okestertrion Bella Notte besöker oss. För nu blir det schlager "på riktigt", fast förstås på deras sätt. Denna trio gör det omöjliga möjligt … eller tvärt om. Ett grymt igenkännade i musikens värld.

För mer info och biljettköp, se evenemanget på Roslagen Swing & Sweet

Uppsala kammarsolister och Johan Rabaeus

15/9 - Uppsala Kammarsolister & Johan Rabaeus

Kammarsolisterna samarbetar med en av Sveriges främsta skådespelare, Johan Rabaeus. De bjuder på dramatisk musik, diktläsning och eftertanke.

15 septemeber 19:00 - 20:00 på Källör.

För mer information och bokning, se Visit Roslagen.

Arrangör: Bygdegårdsföreningen Källör, Östhammars kommun och Musik i Uppland

9/10 - Lise & Gertrud

I 20 år har denna duo stått för högoktanig underhållning. Med två ruskigt samspelta röster och en makalös cello rör de sig ledigt i gränslandet mellan finkultur och populärunderhållning. Med stor musikalitet tolkar de världshittar på sitt personliga och avskalade sätt. Deras tolkningar tillsammans med en befriande humor har genom åren gett Lise & Gertrud en bred och trogen publik.

För mer info och biljettköp, se evenemanget på Roslagen Swing & Sweet

13/11 - Rekordåren

Mikael Jansson med vänner - fem rutinerade Uppsalamusiker, själva uppväxta på sextiotalet, framför hits från decenniet mot bakgrund av en bildsatt berättelse. Både ur personligt, lokalt, svenskt och ett världsperspektic - om ett årtionde som stod för framtidstro och uppvaknande. Musik, stämsång, berättelse och igenkänning. Premiären på Katalin i Uppsala förra hösten fick stående ovationer.

För mer info och biljettköp, se evenemanget på Roslagen Swing & Sweet

11/12 - I get a Kick out of You

Vi minns Sinatra med ett knippe av hans mest kända låtar med sångsolister och storband! Anekdoter ur Frankie Boy´s rika liv.

För mer info och biljettköp, se evenemanget på Roslagen Swing & Sweet

Torndelens midsommar 2022

Arbetet med torn­delen under våren 2022

Under våren 2022 har byggruppen och andra frivilliga rustat nedre verandans insida. Ny pärlspont har spikats och målats med den tidigare duvblå kulören. Fönsterfoder och stolpar håller nu på att återställas, Tak och golv ska fixats provisoriskt och kommer att färdigställas i en senare etapp. Sen tänker vi städa ut, och överlämna verandan till Kommittén för Nytta och Nöje så att vi kan återinviga den här härliga festlokalen under eftersommaren.

Torndelens insida 2022

Under hösten ska byggruppen rusta fasaden mot staden i plan 2 innan ställningen tas ner. Kom gärna och hjälp till med skrapning, målning eller bygge. Alla insatser stora och små är välkomna.

Torndelen 2022
Diplom och bukett

Årets bygde­gårds­förening

Styrelsen för Uppsala läns bygdegårdsdistrikt har beslutat att utse Källör till årets bygdegårdsförening 2019 inom distriktet.

Margareta och Christer mottog utmärkelsen på Uppsaladistriktets årsstämma.