Källörsängen

17/7 - Slåtterfest vid Källörs äng

Söndag 17 juli kl. 13 - 16.

Lär dig hässja hö och upplev traditioner från förr. Lyssna på musik, dansa, åk häst och vagn, se vad bönderna erbjuder på marknaden, hela dagen fylls med aktiviteter.

Östhammars kommun och föreningen Källör bjuder in till en gemensam Slåtterfest.

Kom gärna klädd i tidsenliga kläder, kavla upp ärmarna och låna eller ta med egen en räfsa. Musik, fika och fler aktiviteter kommer att fylla hela dagen.

Dagen avslutas med folkmusikduon Erika & Cecilia i Societetshuset Källör kl. 16. Biljettpris 75 kr.

Alla är välkomna, gamla som unga, boende som besökare!

Mer information på Visit Roslagen

Torndelens midsommar 2022

Arbetet med torn­delen under våren 2022

Under våren 2022 har byggruppen och andra frivilliga rustat nedre verandans insida. Ny pärlspont har spikats och målats med den tidigare duvblå kulören. Fönsterfoder och stolpar håller nu på att återställas, Tak och golv ska fixats provisoriskt och kommer att färdigställas i en senare etapp. Sen tänker vi städa ut, och överlämna verandan till Kommittén för Nytta och Nöje så att vi kan återinviga den här härliga festlokalen under eftersommaren.

Torndelens insida 2022

Under hösten ska byggruppen rusta fasaden mot staden i plan 2 innan ställningen tas ner. Kom gärna och hjälp till med skrapning, målning eller bygge. Alla insatser stora och små är välkomna.

Torndelen 2022
Diplom och bukett

Årets bygde­gårds­förening

Styrelsen för Uppsala läns bygdegårdsdistrikt har beslutat att utse Källör till årets bygdegårdsförening 2019 inom distriktet.

Margareta och Christer mottog utmärkelsen på Uppsaladistriktets årsstämma.